Etikete ulja

Vrhunsko ulje visoke kvalitete...

Postoje nalazi iz kasnog neolita - kameni nožić koji je pronađen 1929. godine na Gračiću, te također arheološki nalazi na lokalitetima Krilovača (Krilava), i još nekim lokalitetima posebice Grebci.

To je jedini razlog zbog kojeg sam predložio ime Gračić ili Grepci (karakteristično za Žrnovnicu i predio gdje su maslinici).

Moja ideja je da na tako malu bocu od 0,25L prikažemo kako je to vrhunsko ulje visoke kvalitete, kako bi naši stari rekli samo za likara i ljutu potribu...tj. nešto što bi se čuvalo i držalo vrijednim uvijek se okarakteriziralo da je "OD ZLATA".

Zato ovo ulje zovemo UJE OD ZLATA jer nas asocira na tradiciju (samom uzrečicom), kvalitetu (svojom bojom i okusom) i vrijednost (s time da ga flaširamo u male boce jer ga nema dovoljno za sve...).

Kapica bi bila na čepu kao ova na slici samo što bi bila zlatne boje. Boje koje smo koristili su zlatna, maslinasto zelena i kombinacije šporko bijele i smeđe.

Sve ilustracije masline i maslinove grančice su namjerno napravljene kao da su crtane rukom tj. tušem što sugerira samu tehniku izrade ulja i branja (ručno).

Još smo u ovom vijencu od maslinovih grančica nacrtali zamišljeno područje maslinika, tj. padina Grepca ili Gračića, a sve kroz jednostavni prikaz linija jednom povučenog tuša...

 

Udruga maslinara Oblica-etikete ulja   Udruga maslinara Oblica-etikete ulja

 

Disqus komentari

Udruga maslinara OBLICA

Udruga maslinara OBLICA
Udruga maslinara Oblica, Žrnovnica, uzgoj maslina, maslinarstvo, berba maslina, obnova maslinika, primjena ekološke proizvodnje, kvalitetna prerada i plasman ekstra djevičanskog maslinovog ulja, razvijanje međusobne suradnje sa srodnim udrugama, proizvodnja maslinovog ulja prije suvremene tehnologije

Kontakt

Krešimirova 7, 21251 Žrnovnica
Otvori kartu
mob:
+38598231593
mail:
oblica.zrnovnica@gmail.com
web:
http://oblica.fullbusiness.com
Copyright 2019 Udruga maslinara OBLICA Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

Krešimirova 7, 21251 Žrnovnica
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu