Noćnjak

Međunarodna manifestacija maslinara i uljara

NOĆNJAK je međunarodna manifestacija maslinara i uljara, u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, a pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH. Neke manifestacije i pobjeda na njima stvar su maslinarskog prestiža a Noćnjak je upravo to zbog svoje dugogodišnje tradicije, kvalitete organizacije te zahtjevnog kriterija pri ocjenjivanju ulja. Sudjelovanjem u natjecanju na Noćnjaku maslinari dobivaju kvalitetnu, pouzdanu i detaljnu ocjenu svoga maslinovog ulja.

Noćnjak je prepoznatljiv po bogatom programu koji, bez kotizacije, osigurava stručnu i kvalitetnu teorijsku i praktičnu edukaciju maslinarima, uljarima i potrošačima maslinovog ulja. Edukacija se vrši kroz: stručne skupove na kojima eminentni stručnjaci govore o aktualnim temama i problemima te nude rješenja, prezentacije strojeva i nužnih radova u maslinicima, stručno vođene degustacije i prezentacije maslinovih ulja, predstavljanja maslinarsko-uljarskih tiskovina, projekata, tvrtki, udruženja, te kroz natjecanje u kvaliteti i izgledu proizvoda.

Noćnjak je poznat po detaljnim, kvalitetnim i pouzdanim fizikalno-kemijskim i senzorskim analizama maslinovih ulja, koje vrše ovlašteni analitičari iz RH i inozemstva. Natjecatelji na Noćnjaku dobivaju CERTIFIKAT na nekoliko stranica s detaljnim rezultatima kemijske i senzorske analize njihovog uzorka maslinovog ulja, koji prikazuje:

  •     Pet parametara kemijske analize (SMK, peroksidni broj, K232, K270 i delta K)
  •     Intenzitet svake pojedine senzorske vrline odnosno mane maslinovog ulja
  •     Senzorski profil u obliku tzv. paukove mreže (za ekstradjevicanska maslinova ulja)

Uzorci maslinovog ulja zaprimlii su se i ocjenjivati će se u dvije kategorije:

  •     PAKOVINE ekstra djevičanskog maslinovog ulja (u ovoj kategoriji osim kvalitete ocjenjuje se i   izgled proizvoda, a natječu se isključivo proizvođači ekstra djevičanskih maslinovih ulja koja plasiraju na tržište s etiketom u skladu sa Zakonom o hrani - NN br.46/07).
  •     OTVORENA maslinova ulja (ulja u rinfuzi).

Temeljem analiza vrši se ocjenjivanje maslinovih ulja u pet zasebnih grupa: blaga, srednje intenzivna, intenzivna, sortna i višesortna maslinova ulja, a najbolje ocijenjena ulja u navedenim grupama bit će posebno istaknuta i nagrađena.

Disqus komentari

Udruga maslinara OBLICA

Udruga maslinara OBLICA
Udruga maslinara Oblica, Žrnovnica, uzgoj maslina, maslinarstvo, berba maslina, obnova maslinika, primjena ekološke proizvodnje, kvalitetna prerada i plasman ekstra djevičanskog maslinovog ulja, razvijanje međusobne suradnje sa srodnim udrugama, proizvodnja maslinovog ulja prije suvremene tehnologije

Kontakt

Krešimirova 7, 21251 Žrnovnica
Otvori kartu
mob:
+38598231593
mail:
oblica.zrnovnica@gmail.com
web:
http://oblica.fullbusiness.com
Copyright 2019 Udruga maslinara OBLICA Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

Krešimirova 7, 21251 Žrnovnica
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu