ZAPISNIK SA IZBORNE SKUPŠTINE 2015. godine

Skupština udruge maslinara „Oblica“ Žrnovnica

ZAPISNIK

sa ponovljene izborne Skupštine udruge maslinara „Oblica“ Žrnovnica, održane dana 25. rujna 2015. godine u prostorijama Hrvatskog glazbenog društva „Stjepan Radić“, Starčevićeva 25/I kat na Korešnici sa početkom u 18,00 sati.

Predsjednik Udruge maslinara gospodin Milan Amižić , poziva nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim maslinarima i članovima njihovih obitelji između dvije izborne Skupštine.
Nakon toga predsjednik predlaže sljedeći


D N E V N I   R E D
 1. Izbor radnog predsjedništva
 2. Izbor zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika
 3. Izvješće o dosadašnjem radu
 4. Financijsko izvješće
 5. Rasprava o izvješćima
 6. Glasovanje i usvajanje izvješća pod ad. 3. i 4. Dnevnog reda
 7. Izbor predsjednika
 8. Izbor tajnika/ce Udruge
 9. Izbor članova Upravnog odbora
 10. Izbor članova Nadzornog odbora
 11. Riječ zahvale novoizabranog predsjednika sa pravcima i prioritetima daljnjeg rada
 12. Usklađivanje odredbi dosadašnjeg Statuta s odredbama novog Zakona o udrugama (NN 74/14)
 13. Izbor likvidatora


Nakon što je utvrđen broj od 48 prisutnih od 67 koliko ih je platilo članarinu za 2014. godinu ispunjeni su uvjeti za rad Skupštine i pravovaljano donošenje svih potrebnih odluka.
Dnevni red je jednoglasno prihvaćen.
Predsjednik upoznaje članove sa razlozima ponavljanja Skupštine i potrebi usklađivanja postojećeg Statuta sa odredbama novih propisa.
Ad. 1.
Dosadašnji predsjednik Milan Amižić predlaže a Skupština jednoglasno prihvaća prijedlog da se za članove radnog predsjedništva izaberu Ante Markičević za predsjednika, te Ante Roguljić i Marko Sinovčić za članove radnog predsjedništva.
Ad. 2.
Dosadašnji predsjednik Milan Amižić predlaže a Skupština jednoglasno prihvaća prijedlog da se zapisničara izabere Tanja Borojević, a za ovjerovitelje zapisnika Marko Kovačić i Duje Amižić.
Ad. 3.
Dosadašnji predsjednik podnosi izvješće o radu udruge u protekle četiri godine (tekst u prilogu).
Ad. 4.
Predsjednik Nadzornog odbora Ante Betin upoznaje članove sa prihodima i rashodima u radu i djelovanju udruge u protekle četiri godine, a posebno sa poslovnom 2014. godinom.
Posebno je izvijestio o prihodima i rashodima blagajne ,a posebno o prihodima i rashodima poslovanja udruge preko žiro računa.
Trenutno stanje blagajne je 140,00 kuna, a stanje na žiro računu je 528,05 kuna.
Ad.5.
Rasprava o izvješćima se svela uglavnom na pojačanu potrebu stalnog i pravovremenog informiranja članova o poduzimanju svih potrebnih mjera zaštite masline od raznih vrsta bolesti i nametnika poučeni katastrofalnom 2014. godinom.
Za pohvaliti je Savjetodavnu službu koja je ove godine uspostavila monitoring u Žrnovnici i preporukama koje su po njihovoj dostavi proslijeđeni svim članovima naše udruge.
Ad. 6.
Izvješća o radu dosadašnjeg predsjednika o radu udruge u protekle četiri godine, kao i Izvješće o prihodima i rashodima predsjednika Nadzornog odbora jednoglasno su prihvaćena.
Ad. 7.
Na prijedlog predsjednika radnog predsjedništva, a na temelju zaključka i prijedloga Upravnog odbora za novog predsjednika je javnim glasovanjem jednoglasno izabran dosadašnji predsjednik Milan Amižić.
Ad.8.
Na prijedlog novoizabranog predsjednika Milana Amižića za tajnicu je jednoglasno izabrana Tanja Borojević.
Ad.9.
Na prijedlog predsjednika Milana Amižića za članove Upravnog odbora su jednoglasno izabrani:
 1. Ivan Markovina,
 2. Ante Markičević,
 3. Marko Kovačić,
 4. Ante Roguljić,
 5. Zdravko Madir,
 6. Marko Sinovčić, i
 7. Duje Amižić.
Ad.10.
Na prijedlog predsjednika radnog predsjedništva Ante Markičevića za članove Nadzornog odbora jednoglasno su izabrani:
 1. Ante Betin, za predsjednika,
 2. Ante Amižić,pok. Vicka, za člana, i
 3. Miroslav Lolić, za člana.
Ad.11.
Dosadašnji ujedno i novoizabrani predsjednik Milan Amižić zahvalio se na ukazanom povjerenju i pohvalama koje su se odnosile na dosadašnji rad, te članove Skupštine upoznao sa daljnjim pravcima i prioritetima rada udruge.
Ad.12.
Nakon što je predsjednik Milan Amižić upoznao članove Skupštine o potrebi usklađivanja dosadašnjeg Statuta i tekstom novog Statuta naglašavajući osnovne razlike, te provedene rasprave o njima prijedlog novog Statuta je dat na glasovanje.
Predloženi tekst novog Statuta (u prilogu) je jednoglasno prihvaćen.
Ad.13.
Kako već sada prihvaćeni Statut traži i imenovanje i izbor likvidatora u slučaju provođenja stečajnog postupaka i to bez naknade kako je to utvrđeno Statutom jednoglasno je izabran Milan Amižić predsjednik udruge.


Skupština je završena u 19,45 sati


Zapisničar:
Tanja Borojević Predsjednik:
Milan Amižić
Ovjerovitelji zapisnika:
 1. Duje Amižić


 1. Marko Kovačić


Disqus komentari

Udruga maslinara OBLICA

Udruga maslinara OBLICA
Udruga maslinara Oblica, Žrnovnica, uzgoj maslina, maslinarstvo, berba maslina, obnova maslinika, primjena ekološke proizvodnje, kvalitetna prerada i plasman ekstra djevičanskog maslinovog ulja, razvijanje međusobne suradnje sa srodnim udrugama, proizvodnja maslinovog ulja prije suvremene tehnologije

Kontakt

Krešimirova 7, 21251 Žrnovnica
Otvori kartu
mob:
+38598231593
mail:
oblica.zrnovnica@gmail.com
web:
http://oblica.fullbusiness.com
Copyright 2019 Udruga maslinara OBLICA Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

Krešimirova 7, 21251 Žrnovnica
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu